Uzrok svemu je samovolja Adnana Habibije i Fatke Kulenović

Nove problemi u GO SDP-a Bihać

U Petak 05.05.2023 GO SDP je razrijesio Amira Kozlicu sa mijesta predsjednika kluba SDP u gradskom vijecu bez ikakvog razloga jer Amir Kozlica je bio najaktivniji vijecnik i do njegovog dolaska u gradsko vijece nije se znalo SDP postoji u gradskom vijecu jer su ih 3 vijecnika napustili Alen Zulić,Rusmira Konjević,Emir Mujadzić. Izbornim ciklusima Amir Kozlica je SDP-u donio prvo 180 glasova pa 220 u MZ Veliki Lug gdje je SDP imao u prosjeku 40-50 glasova.

Da li ce neko iz Sarajeva reagivati na ovo sve ostaje da vidimo,jer sadasnji SDP je taoc Adanan Habibije i Fatke Kulenović koji su rasuli i rasterali sve zivo iz SDP.

 

Čak četiri vijećnika u Gradskom vijeću Bihaća su napustila stranku. Posljednji u nizu koji je to uradio je Amir Kozlica.

Za Uskvijesti.ba govorio je Amir Kozlica

– Stranku su u ovom mandatu napustili Alen Zulić, doktorica Rusmira Konjević, Emir Mujadžić i sada i ja. Prije toga je više od hiljadu članova napustilo SDP. Iz najjače organizacije Ozimice 1 otišlo je 150 osob a sad oko 150 osoba iz orfanizacije Veliki Lug, kao i ugledni članovi, sekretar Mahir Midžić, bivši gradonačelnik Hamdija Lipovača, ratni heroj Sejo Hambašić i mnogi drugi. Uzrok svemu tome je samovolja Adnana Habibije i Fatke Kulenović. Na sve to vrh SDP-a u Sarajevu šuti. Kakvi su to interesi, ne znamo, ali se pitamo jesmo li mi svi na jednu stranu, a dvoje na drugu.

Dvoje drugih ne može biti vrijednije. SDP je u Bihaću nekada imao 16 vijećnika, a sada ima dva. SDP je imao osam kantonalnih zastupnika, a sada samo tri.

 

Jos uvijek nemamo odgovor prozvani clanova SDP-a

Ono sto se po političkim krugovima čuje Kozlica bi mogao postati novi član NES-a ..