VANREDNA SJEDNICA // Parlament FBiH vanredno zasjeda u Domu mladih u Sarajevu, Zaimović traži izmjene poslovnika

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BIH zakazana je za utorak, 31. marta u Domu mladih – Skenderija, saznaje Klix.ba.
Kako sazajemo, sjednica je zakazana s ciljem izmjena Poslovnika koje će omogućiti održavanje sjednica i dalji rad Doma korištenjem informacionog sistema kao i drugih elektronskih platformi.

Izmjene Poslovnika se traže i s ciljem daljeg održavanja online sjednica korištenjem modernih tehnologija.

Trenutni Poslovnik Predstavničkog doma, naime, ne daje mogućnost online održavanja sjednica putem elektonskih platformi ili modernih tehnologija. Ove aktivnosti inicirao je predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović (SDA).

Naime, Parlament FBiH u vanrednim okolnostima mora potvrditi niz odluka koje je donijela Vlada FBiH a koje su od životnog značaja za građane.

Sjednica u Domu mladih na kojem će se donijeti izmjena poslovnika održat će se zbog činjenice da u trenutnoj epidemiološkoj situaciji aktuelna sala Parlamenta FBiH nije adekvatna.

The post VANREDNA SJEDNICA // Parlament FBiH vanredno zasjeda u Domu mladih u Sarajevu, Zaimović traži izmjene poslovnika appeared first on usn.ba.