Zelene beretke primaju nove članove

“Poštovani članove grupe obzirom da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova”.

U objavi Facebook grupe “Zelene beretke Bosnae” još stoji: “Bit će te obaviješteni šta kako i gdje se učlaniti. Ovo je prvi put poslije Agresije na Bosnu i Hercegovinu da ‘beretke’ kreću sa prijemom novih članova.”

 

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

 

“Ne uskoro, već to treba pod hitno. Ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica… jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa opet pod brdo a ne na brdo”, stoji u jednom od komentara.

 

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu Bosne i Hercegovine pod udruženjem građana koje je imalo naziv “Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

 

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer je znak raspoznavanja članova bila zelena beretka. Tako nastaje ime za sve buduće borbene grupe “Zelene beretke Bosnae“.