TOPI SE U USTIMA – ŠARENI KOLAČ S KAJSIJAMA

Recept za šareni kolač s kajsijama:

Sastojci:

  • Kajsije (500 gr)
  • 2 jaja
  • 1 čaša šećera (čaša 200 ml)
  • Pola čaše ulja (čaša 200 ml)
  • 1 čaša mlijeka (čaša 200 ml)
  • 2 čaše brašna (čaša 200 ml)
  • 12 gr praška za pecivo
  • Kakao – 40 gr

Manju tepsiju premazati maslacem i posuti 2 supene kašike šećera po dnu, pa poredati kajsije (izrezane na kockice) i zapeći ih 10/15 minuta, zatim ih ohladiti.

Napraviti smjesu za biskvit od navedenih sastojaka bez kakao praha.

Razdvojiti je na dva dijela, u jedan dio dodati kakao i malo mlijeka (30ml).. Drugi dio ostaviti bijel..

Prelijevati preko kajsija naizmjenično prvo crnu zatim bijelu smjesu..

Peći na 180 stepeni 30 – 40 minuta.. Često provjeravati.

Čačkalicom provjeriti da li je kolač pečen.

Prevrnuti ga na oval.

Cijeli postupak pogledajte u VIDEU ispod:

….

Izvor vijesti: haber.ba