Cazinski srednjoškolci poručili: “Želiš zdravlje i zaštitu? Ostani kod kuće!” (VIDEO)

Učenici JU “I srednja škola” Cazin, tehničari drumskog saobraćaja ove škole, tačnije III TDS, uz podršku i mentorstvo prof. Armina Osmanagića, pripremili su video u kojem svaki od učenika drži transparent sa nekom porukom vezanom za pandemiju korona virusa i očuvanje zdravlja naših građana.

“Ovom prilikom smo htjeli da na kreativan način poboljšamo osviještenost naših građana. U ovo doba kada ima dosta negativnih vijesti, htjeli smo da uradimo nešto pozitivno! Ovu ideju smo realizirali uz pomoć našeg prof. Armina Osmanagića koji nam je cijelo vrijeme bio podrška!

Odlučili smo i mi biti podrška našim građanima :

“Dragi naši vršnjaci, poštovani sugrađani svih dobnih skupina, mi smo samo učenici koji želimo da vas sve najljepše pozdravimo ovim našim malim projektom kojim želimo da doprinesemo razvijanju svijesti o bitnosti čuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupnog društva. Mi mladi teško podnosimo ovu izolaciju, ali za dobrobit svih izdržat ćemo i ovo. Vrijeme koje provodimo u kući možemo i kreativno iskoristiti tako da zajednica ima korist od nas. Mi mladi dugujemo i vama starijima puno toga, vi ste trošili vašu mladost da bi gradili naš svijet, zato mi mladi sada trebamo biti obzirni s izjavama i našim ponašanjem. Ljudski život jednako je vrijedan bez obzira na dob, rasu, spol. Okolnosti u kojima smo sada pokazat će našu ljudskost, ali i negativnu stranu čovjeka. Ostavimo teorije zavjere, poslušajmo struku i doprinesimo dobrobiti društva, nismo uvijek najpametniji, zato i postoje stručnjaci obrazovani da pomognu u ovakvim situacijama- poslušajmo ih, ostanimo kod kuće. Nadamo se da će ljudi izvući pouku iz ovog naseg dvominutnog videa i da će se urazumiti! Ovo je za nas bio još jedan veliki
korak za bolje sutra!” lll TDS.

The post Cazinski srednjoškolci poručili: “Želiš zdravlje i zaštitu? Ostani kod kuće!” (VIDEO) appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba