Ko sve minira Tulića zbog diploma?

Bivšem zastupniku u USK-u Rasimu Pajiću iz NES-a Općinski sud u Cazinu izrekao je kaznu zatvora od šest mjeseci

Rasimu Pajiću se sudilo jer je od 18. septembra do 17. oktobra 2019. godine u Cazinu, koristeći položaj zastupnika u Skupštini USK-a i lično poznanstvo kroz zajedničko političko djelovanje sa Admirom Hadžipašićem, odgovornom osobom PU Centar za obrazovanje odraslih Vita plus Cazin, posredovao u izvršenju nezakonite službene radnje – izdavanja diplome sa neistinitim sadržajem. Dobio je u ponovljenom suđenju presudu od šest mjeseci zatvora.

Istovremeno, pred Sudskim vijećem Kantonalnog suda u Bihaću biće nastavljeno suđenje optuženima u slučaju Pero – Admiru Hadžipašiću, Goranu Laloviću, Senadu Haurdiću, Refiku Ćatiću i Snežani Kočić, te Visokoj međunarodnoj školi Vita plus iz Cazina, zbog trgovine diplomama.

Hadžipašićeva odbrana je na posljednjem ročištu tražila izuzeće tužioca Adnana Tulića, ali je taj zahtjev odbijen.

Također, tužilac Tulić, koji vodi ove predmete, ponovo je pozivan u Tužilaštvo Travnik, u svojstvu osumnjičenog u istrazi koja se tiče kredita koji je dobio od države. Tulić je već tražio izuzeće ovog tužilaštva nakon što je objavljen fotografski dokaz da je glavni tužilac iz Travnika Šemsudin Fuško bio u Cazinu sa Rifetom Hozanovićem, osnivačem stranke iz koje su optuženi Pajić i Hadžipašić iz Tulićevih predmeta.

Glavni federalni tužilac je odbio Tulićev zahtjev, a nedugo poslije toga došlo se do otkrića da je na istom druženju uz Fušku bio i vlasnik firme KM trade iz Visokog, koji je pod istragom Tužilaštva USK-a zbog nabavke oružja MUP-u USK-a iz vremena dok je komesar bio Mujo Koričić.