Ponosni na našeg Hafiza o čijem uspjehu pišu poslovni portali u Švedskoj

2023. bila je vrlo zanimljiva godina za Bureau Veritas Sweden! Ostvareni su izvrsni rezultati: zadovoljni klijenti, ispunili smo financijske ciljeve, a što je još važnije, zadovoljni zaposlenici.
Kao i u većini poduzeća, pravi su resursi ključni, a zapošljavanje je izazovno!

Resource Manager, Adis Barucic, pridružio se BV-u u kolovozu 2022. i sada je dobio izazovan zadatak regrutiranja visokokvalificiranih revizora! Gledajući unatrag, u tom je zadatku i više nego uspio! Bureau Veritas Sweden pozdravio je više od 15 novih revizora u BV obitelji.

ALI TKO JE ČOVJEK KOJI STOJI IZA USPJEHA?

Adis Baručić ima 41 godinu, iz prekrasnog gradića Bihaća u Bosni i Hercegovini, sretno je oženjen i ima četvero djece. „Započeo sam svoje putovanje s Bureau Veritas Sweden u kolovozu 2022. kao FSC/PEFC COC glavni revizor. Danas sam voditelj resursa za BV Sweden, voditelj proizvoda za FSC/PEFC certifikaciju za BV Nordic i član švedskog menadžment tima”
MASTER PLAN

„Kada smo prošle godine započeli proces stvaranja promjena, analizirali smo najpotrebnija područja za poboljšanje i vidjeli smo da naš skup revizora treba rasti s više kvalificiranih i iskusnih revizora iz svih područja industrije. Ukupno smo zaposlili više od 15 novih ljudi; neki od njih prešli su iz drugih CB-ova kao potpuno kvalificirani revizori, neki su od njih započeli svoj proces kvalifikacije s nama, a neki su od njih imali priliku biti obučeni i kvalificirani s BV Sweden.”

Plan je bio postavljen; trebalo je zaposliti revizore, i kao podizvođače i kao zaposlene s punim radnim vremenom, u okviru različitih standarda i shema. Ali kako? Za Adisa je to bilo prilično jednostavno! ”Napravite svoju analizu, kontaktirajte ljude osobno i nemojte koristiti softver, AI itd. za odabir kandidata za vas. Svaki kandidat je ljudsko biće i zaslužuje malo vašeg vremena. Ljudi su naše najveće bogatstvo u BV-u i moramo imati jednostavan pristup s poštovanjem.”

TIMSKI RAD JE KLJUČAN

Da je Adis sjajan timski igrač nije tajna unutar BV Sweden! — Ako nema drugih, neće ih ni biti; mi. Postoji Tim, a u Timu nema „ja“, zaključuje bez imalo dvojbe!

Sve je povezano i svi rade sjajan posao! Od rada na privlačenju klijenata do prvog kontakta s našim prodajnim timom. Nakon prodaje kreće niz procesa. Naš tim za planiranje planira sve što se prodaje kao BV usluge, a često traže više resursa. Tada na scenu stupa upravljanje resursima i počinje zapošljavanje. Naš tehnički odjel pregledava izvješća i izdaje certifikate te komunicira s klijentima i revizorima. Posljednje, ali ne manje važno, naš financijski tim koji pokriva sva financijska pitanja. Ovaj interni proces vodi nas do najvažnijeg dijela, revizije naših klijenata! Imamo visoko kvalificirane revizore koje s ponosom šaljemo našim klijentima!

ZAŠTO BUREAU VERITAS?

Bureau Veritas je ”glokalna” tvrtka! Mi smo globalna tvrtka, ali s jakim lokalnim angažmanom. (Lokalni smo u Švedskoj, ali još uvijek imamo globalnu obitelj koja nas podržava). Možemo podržati naše klijente diljem svijeta s lokalnim stručnjacima, 84.000 zaposlenika diljem svijeta u BV-u rade na oblikovanju svijeta povjerenja svaki dan!
Isto vrijedi i za naš način rada u BV Sweden. Uvijek radimo zajedno za isti cilj, oblikovati svijet povjerenja.