Svi k’o jedan – Donacija Međunarodnog policijskog udruženja kolegama u Unsko-sanskom kantonu (FOTO)

Članovi International police association – Međunarodnog policijskog udruženja, odnosno Regionalnog kluba IPA Unsko-sanskog kantona Bihać jučer su obišli sve organizacione jedinice Uprave policije MUP-a USK-a kao i Jedinice Granične policije Izačić i Maljevac.

Tom prilikom su im uručili donaciju raznih zaštitnih sredstava (zaštitne rukavice, dezinficijensi, antibakterijski sapuni i slično), a koja su im neophodna kako bi se u toku svog rada policijski službenici što učinkovitije zaštitili od nastale pandemije koronavirusa.

IPA je međunarodna nepolitička strukovna organizacija policajaca, koja nije vezana za niti jednu drugu organizaciju ili instituciju: Preko udruženja članovi razmjenjuju informacije i strukovna iskustva. Namjera IPA-e je između ostalog da javnim djelovanjem policajaca pozitivno utiče na odnose između građana i policajaca. IPA nudi pomoć članovima i članovima njihovih porodica koji se nađu u problemima i krizi.

Međunarodno policijsko udruženje

Međunarodno policijsko udruženje IPA (International police association) je strukovna organizacija policajaca – udruženje građana, koja okuplja više od 380.000 članova organizovanih u 62 države svijeta.

The post Svi k’o jedan – Donacija Međunarodnog policijskog udruženja kolegama u Unsko-sanskom kantonu (FOTO) appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba