Avdić: Dobra vijest je da se u Mostaru dvije osobe oporavljaju od koronavirusa

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona Nermin Avdić danas je u Mostaru na konferenciji za medije kazao kako se dvije osobe zaražene koronavirusom oporavljaju, što je dobra vijest nakon brojnih oboljenja koji se konstantno registruju.
”U našoj bolnici trenutno je hospitalizirano 11 osoba, pet je u teškom stanju, na respiratoru, a dobra vijest je da su dvije osobe u oporavku”, kazao je Avdić.

Naglasio je kako su na području HNK trenutno 33 oboljele osobe, 22 iz Konjica, 10 iz Mostara i jedna iz Čitluka.

”U posljednja 24 sata testirano je 45 uzoraka, sedam je pozitivnih. Pet uzoraka je iz Širokog Brijega, jedna iz Ljubuškog i jedna iz Konjica’’, rekao e Avdić.

Kada je u pitanju Općina Konjic gdje je trenutno najgora situacija u Hercegovini, kako je naglasio rade se dodatni naporni da se osigura dodatni stručni medicinski kadar za Konjic.

”Dr. Epidemiolog Lazarević je u izolaciji, ali konstantno telefonski vodi svoj tim. Sada smo dobili još jednog epidemiologa koji će se najvjerojatnije njoj pridružiti u operativnom dijelu jer je tamo za sada najklimavija situacija, i posveti posebna pažnja, kako bi se uspostavila kontrola nad širenjem koronavirusa u tom gradu”, kazao je dr. Avdić.

Naglasio je značaj poštivanja zapovjedi koje su izdale nadležne institucije i pozvao sve građane da se pridržavaju izrečenih mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

(Klix)

Izvor vijesti: saff.ba