Miletić “opleo” po Osmorci, Forti i Čengiću: “Pošto očigledno pojedina gospoda ne mogu da otrpe…”

Tačno je da je bio taj sastanak bio, sa Osmorkom. On je trajao oko četiri i po sata i održao se 9.1. otprilike od 12:00 do 16:30, kazao je Zlatko Miletić predstavnik stranke Za nove generacije i državni zastupnik. Kazao je kako je jedan od zaključaka sa tog sastanka bio da ne izlaze u javnost sa sadržajem tog sastanka.

 

“Ali, pošto očigledno pojedina gospoda (govorimo o pojedincima), iz te šestorke ili osmorke, da ih nazovem kako god, ne mogu da otrpe i moraju izaći i govore prvo stvari koje nisu tačne. Evo, možda je dobra prilika da ih demntujem. Ja u tom smislu neću opet govoriti o sadržaju tog sastanka, za razliku od njih, ali ću reći s obzirom da sam vidio gospodina Fortu da je gostovao kod vas u jutarnjem programu, i između ostalog rekao je dvije neistinite i djelimično neistinite tvrdnje.”

 

Prvo je govorio o tome kako oni njemu jesu sve kazali o tome šta se dešavalo, ali postoji i nastavak.

 

To je tačno, ali nije dodao dodatak rečenici da ja sa njihovim pojašnjenjima, govrim o čitavom procesu, da ja nisam zadovoljan bilo kojom radnjom koju su oni meni pojasnili. Znači kada je u pitanju čitava uspostava Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.”

 

Miletić je govorio i o drugoj tvrdnji.

 

Rekao je da je sve te stvari navodno Nermin, misleći na Ogreševića, da je trebao meni prenijeti i da je on bio informisan, što apsolutno nije tačno. Ni on nije bio informisan u dovoljnoj mjeri u kojoj je trebao biti. A uostalom on nije trebao njega imenovati nego profesora Marjanovića jer ja nisam u NES-u nego u Stranci za nove generacije. Gospodin Marjanović je dio koalicije, on je koordinator, i znači ako su nekoga trebali informisati onda su trebali njega.”